Mărturii

Mărturii

1. Samuel Leonte – Absolvent 2013

Timpul petrecut la Institutul Timotheus  a fost unul deosebit de binecuvântat în ce privește transformarea gândirii și a formării personalității mele ca slujitor creștin, având ca rezultat modelarea caracterului și îmbunătățirea calității slujirii mele duhovnicești.

2. Frîncu Ion– Absolvent 2013

Timp de patru ani am fost învățat și pregătit pentru o slujire mai bună în biserică și în societate, de către profesori bine echipați și cu dragoste pentru studenți. Prin cursurile studiate și aplicarea practică a celor învățate, am avut ca scop împlinirea versetului scris de Pavel lui Timotei: „pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:17).

Ani de-a rândul, Institutul Teologic „Timotheus” a fost instrumentul lui Dumnezeu pentru pregătirea multor generații de studenți, care acum echipează și întăresc bisericile unde sunt chemați să lucreze. Acum este rândul meu să slujesc. Domnul a investit în mine și eu trebuie să investesc în alții. În acest sens, voi continua susținerea și dezvoltarea proiectelor sociale ale bisericii locale, slujind oamenilor și nevoilor lor. 

3. Mereuță Daniel– Absolvent 2013

Institutul Teologic Timotheus a fost, este și cred că va fi și în continuare un real sprijin pentru lucrarea la care am fost chemat de Domnul, și anume, să slujesc persoanele cu dizabilități din România, din tările învecinate și până la marginile pământului. Prin Institutul Timotheus, Domnul m-a ajutat să lansez această lucrare la nivel național, colaborând cu frații studenți și profesori. Pe de o parte au fost legăturile frățești, pe de altă parte a fost echiparea mea din punct de vedere teologic, ceea ce mi-a deschis calea către această lucrare de încurajare a oamenilor în suferință.

Institutul Teologic Timotheus este o unealtă a Lui Dumnezeu pentru echiparea lucrătorilor români, ca să facă o slujbă de calitate acolo unde sunt chemați. Sunt privilegiat că Domnul a folosit acest institut pentru a mă echipa corespunzător pentru lucrarea pe care o fac. În același timp, pot mărturisi că Domnul a folosit legăturile create la Institutul Timotheus, ca să o cunosc pe tânăra care mi-a devenit soție și care este un dar special pentru mine de la El.

Este minunat să înveți cum să slujești, să înțelegi de ce trebuie să slujești și să o faci cu credincioșie! Sincere aprecieri pentru activitatea Institutului Teologic Crestin după Evanghelie Timotheus!

4. Mihai Dumbravă– Absolvent 2013

Mulțumesc Domnului că prin Institutul Teologic Timotheus, am putut avea parte de o echipare deosebită pentru lucrarea la care sunt chemat. Datorită profesionalismului și dedicării cadrelor didactice s-au produs schimbări majore în viațamea personală cât și în felul în care fac lucrarea Domnului. In prezent mesajele pe care le expun sunt mult mai bine structurate și logice. În lucrare interacționez tot mai des cu intelectuali cu care n-aș fi putut întreține o conversație pe teme biblice, dacă nu aș fi avut o bază teologică formată la ITT. De asemenea, acum am o concepție mai clară despre Biserică și rolul ei în societate. Aceasta mă face să mă implic tot mai mult în lucrare și să caut să fiu tot mai mult de folos semenilor.

Dumnezeu să binecuvânteze Institutul, profesorii, studenții și pe toți cei ce susțin Institutul, atât financiar cât și în rugăciune!

5. George Drăghici– Absolvent 2013

Dacă aș putea da timpul înapoi, și mi s-ar cere să fac o școală, cred că tot pentru Institutul Timotheus aș opta. La început, până să încep cursurile la Institut,  credeam că știu foarte multe lucruri, dar mă înșelam. Știam destul de puține, și multe dintre informațiile mele erau eronate și trunchiate . ITT m-a ajutat să înțeleg că întotdeauna este cineva mult mai pregătit decât mine (spiritual și didactic) și care totuși nu se umflă de mândrie.

6. Teofil Popescu– Absolvent 2013

Pentru mine, ITT a fost un punct de cotitură atât în viața personală cât și în cea spirituală. Din punct de vedere personal, Timotheus m-a ajutat sa-mi văd neajunsurile și să conștientizez necesitatea de a cunoaște mai mult. Din punct de vedere spiritual, câștigurile sunt inestimabile. În primul rând, m-a ajutat să-mi dezvolt capacitatea de a interpreta Cuvântul lui Dumnezeu cu cât mai multă acuratețe, oferindu-mi instrumentele necesare unui studiu adecvat. Acest lucru m-a crescut spiritual, înțelegând la alt nivel Cuvântul Domnului, și îmi oferă o odihnă deosebită de care mă bucur atunci când mă gândesc că nu m-am ostenit în zadar. În al doilea rând, la Timotheus am reușit să-mi dezvolt o viziune cu privire la biserica locală în care slujesc, pe care am început să o aplic și pe care o văd crescând în cei din generația mea. Aceasta este un câștig pe care numai cerul îl va dezvălui. Toată gloria să fie a lui Dumnezeu!

7. Neagu Răzvan– Absolvent 2013

      Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți cei care s-au implicat pentru ca lucrarea Institutului Teologic Timotheus să devină realitate. Sunt mai multe domenii în care am fost ajutat de cursurile studiate la Timotheus.

       În primul rând m-a ajutat să-L înțeleg mai bine pe Dumnezeu și modul în care noi ar trebui să ne relaționăm la El, Suveranul acestui Univers.

       În al doilea rând m-a ajutat să înțeleg responsabilitatea pe care o am față de poporul lui Dumnezeu, amenințat neîncetat de erezii, și față de cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu și sunt în pericolul de a muri neîmpăcați cu El.  

8. Buliga Emanuel– Absolvent 2013

Cei patru ani de studiu la Institutul Timotheus au fost o perioadă de provocare.  Am abordat, descifrat și clarificat multe texte biblice mai greu de înțeles și interpretat. Prietenia cu profesorii și ceilalți colegi din diferite parți ale țarii, părtășia și discuțiile profunde purtate cu aceștia, m-au ajutat să trec mai ușor peste perioada sesiunilor și a examenelor. Atât cursurile cât și profesionalismul cadrelor didactice au făcut ca toată perioada petrecută la Institut să fie o binecuvântare și o plăcere.

9. Rusu Andrei– Absolvent 2013

Sunt printre puținii studenți din România care au studiat la un nivel academic într-o facultate creștină, având colegi și profesori creștini.

Experiența a fost mult diferită comparativ cu facultatea laică. În acești 4 ani am aprofundat domenii care mă interesau și înainte (apologetica, teologia sau eclesiologia), dar am avut ocazia să învăț și domenii noi, cum ar fi limbile clasice, greaca și ebraica, dogmatica, istoria bisericii, misiologia și religiile lumii.

Responsabilitatea, după finalizarea celor 4 ani de studiu, a crescut atât la nivel personal cât și la nivelul lucrării din biserică.

Recomand Institutul Biblic Timotheus pentru calitatea profesorilor si a mediului pe care reușește să îl creeze pentru studenții care vin să studieze si sa se dezvolte spiritual.

10. Rusu Laura– Absolventă 2013

Aprofundarea Cuvantului lui Dumnezeu întotdeauna te aduce la realitate și la ceea ce ești într-adevăr, și la cât de mic și neînsemnat ești, și, de asemenea, la cât de puține cunoști despre Dumnezeu. Pe lângă aceasta, este foarte fain la ITT din punct de vedere relațional, deoarece cunoști oameni care au aceleași preocupări ca și tine și în care poți avea încredere. Un alt avantaj este că faci o lucrare de profesionist. Ca în orice domeniu laic, și în biserică se cer profesioniști. Lucrarea cu oamenii necesită pregătire.

11. Dobrescu Victor– Absolvent 2013

Institutul Teologic Creştin după Evanghelie Timotheus din Bucureşti, prin intermediul tuturor cadrelor didactice călăuzite de Dumnezeu prin Duhul Sfânt, a contribuit la formarea şi consolidarea personalităţii mele creştine şi a unei conduite adecvate. Interacţiunea cu ceilalţi colegi de facultate m-a ajutat în maturizarea spirituală şi m-a motivat să studiez cu abnegaţie disciplinele de studiu, fapt ce m-a ajutat să pot comunica adevărurile lui Dumnezeu în Biserică, în familie şi în comunitate.

Îndemnul meu este : „Studiaţi la Timotheus şi veţi fi echipaţi pentru orice lucrare bună!” Vă asigur că nu veţi regreta! Însă, dacă veţi rata această oportunitate, la „judecata de sine” veţi regreta toată viaţa că n-aţi studiat sistematic Cuvântul lui Dumnzeu într-un cadru adecvat.

12. Leonte Daniela– Absolventă 2013

Institutul Teologic Timotheus este o mare binecuvântare. Este o lucrare începută cu 20 de ani în urmă și de când i s-au pus bazele, oameni cu perspectivă s-au sacrificat pentru ca lucrurile să funcționeze și  Institutul Timotheus să aibă un viitor. Profesorii nu sunt doar profesori, nu sunt doar persoane care predau anumite materii, ci oameni care susțin Institutul în mod practic prin tot ceea ce fac. Este un privilegiu să fii împlicat în această lucrare ca student. Am descoperit în profesori și colegi adevărați prieteni, care lucrează împreună pentru a găsi răspunsuri satisfăcătoare și corecte la nevoile actuale ale bisericii.

Institutul Teologic Timotheus te poate echipa pentru a a deveni un instrument valoros în lucrarea lui Dumnezeu.  Urmând cursurile ITT m-am dezvoltat spiritual și intelectual, datorită învățăturilor bine sistematizate, complementate de experiența bogată de viață a profesorilor. Timpul acordat studiului la ITT este cel mai bine investit timp din viața mea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *